понеділок, 17 жовтня 2016 р.

ЗНО


Якими будуть тести ЗНО у 2017 році


Зовнішнє незалежне оцінювання випускників шкіл та осіб, які вступатимуть до вищих навчальних закладів, у 2017 році розпочнеться 23 травня та триватиме до 16 червня.
Особливості тестів ЗНО визначають характеристики тестових завдань, що затверджені Українським центром оцінювання якості освіти.
Зокрема, характеристики містять інформацію про загальну кількість завдань кожного тесту, час відведений для виконання завдань кожного тесту, форми завдань, схеми оцінювання кожної окремої форми завдань та тесту в цілому, а також інші особливості проведення ЗНО з кожного предмета.
Завдання тестів з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії та російської мови будуть укладені на основі програм, затверджених наказом МОН від 3 лютого 2016 року №77.
Завдання сертифікаційних робіт з іноземних мов у 2017 році відповідатимуть програмі, затвердженій наказом Міносвіти від 01 жовтня 2014 року №1121. Розуміння мови на слух (аудіювання), не перевірятиметься. Під час проведення ЗНО з іноземних мов у 2017 році оцінюватимуться комунікативні уміння таких видів мовленнєвої діяльності, як читання та письмо.
Для визначення результатів державної підсумкової атестації випускників шкіл, яка у 2017 році відбуватиметься у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зараховуватимуться результати виконання всіх або частини завдань сертифікаційної роботи, що залежить від конкретного навчального предмета.
Сертифікаційні роботи з української мови і літератури, а також історії України міститимуть субтест, за результатами виконання якого, випускники отримають оцінки за ДПА. Для української мови – це завдання частин «Українська мова» і «Власне висловлення», для історії України – «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.».
Для визначення результатів державної підсумкової атестації випускників 2017 року з іноземних мов, а також з математики зараховуватиметься частина завдань сертифікаційної роботи зовнішнього незалежного оцінювання.



Скорочено термін реєстрації на ЗНО-2017

Все про реєстрацію на ЗНО 2017 року


Реєстрація на ЗНО у 2017 році триватиме трохи більше місяця – з 6 лютого до 17 березня. А самі тестування відбуватимуться з 23 травня до 16 червня. Таким чином, наступного року ЗНО розпочнеться пізніше, аніж цьогоріч, бо у 2016 воно стартувало 5 травня. Про це розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
Щодо нововведень у самій процедурі тестування, то наступного року ЗНО вперше повністю замінить державну підсумкову атестацію у школах. Усі три обов’язкові шкільні іспити учні складатимуть шляхом тестування.
Зокрема, перший обов’язковий предмет для усіх ― українська мова. Другий на вибір – історія або математика. А третій – який вибере сам учень. Так само три предмети складатимуть для вступу у виші. Перший українська мова, другий на вибір – математика, історія або біологія. Третій ― затверджений правилами прийомом вищого навчального закладу.
«Якщо у 2016 році ЗНО зараховували як державну підсумкову атестацію з двох предметів, то у наступному році це вже будуть оці три предмети. Результати тестування оцінюватимуть за 12-бальною шкалою для шкіл і за 200-бальною для подальшого вступу», ― зазначила Лариса Середяк.
Як і в минулі роки, відбуватиметься пробне тестування. Зареєструватися на нього можна впродовж січня, а відбуватиметься воно 1 і 8 квітня.
Наступного року, як зазначила Середяк, найвірогідніше зросте вартість пробного ЗНО, яке є платним. За її прогнозами коштуватиме воно 132 грн (у 2016 його вартість була 120 грн).
15.11.2016 00:00, за матеріалами: Zaxid.net





Відкрите тестове завдання з розгорнутою відповіддю у вигляді власного висловлення — одне з найважливіших завдань у тесті ЗНО з української мови та літератури.
Освіта.ua пропонує до вашої уваги збірник матеріалів стосовно того, як краще діяти на зовнішньому незалежному тестуванні при написанні власного висловлення.
Подані у цьому посібнику матеріали допоможуть пройти своєрідний прискорений курс підготовки до написання власного висловлення на ЗНО з української мови та літератури.
Інформація стосовно різноманітних аспектів написання власного висловлення подана у вигляді відповідей на запитання, які найчастіше турбують випускників – учасників тестування.
Працюючи із цими матеріалами, ви можете обрати саме ті питання, які вас цікавлять найбільше, швидко отримати відповіді на них, а також ознайомитися з різноманітними порадами, прикладами тощо. У такий спосіб ви зможете ефективно використати той час, що залишився до дня тестування, і якісно підготуватися до написання власного висловлення.
ЗМІСТ

Збірник створено Освіта.ua відповідно до діючих вимог до написання власного висловлення на зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури. Копіювання та розміщення матеріалів збірника на інших ресурсах заборонено.

Немає коментарів:

Дописати коментар